- ryba (na przykład morszczuk)
- pomidory (świeże / z puszki / domowej roboty)
- czosnek
- pieprz / sól
- zioła
- oliwa / olej
Dajemy 2 łyżki oliwy / oleju do garnka / na patelnię, a po chwili dorzucamy posiekany czosnek. Gdy czosnek jest zarumieniony, dodajemy pomidory. Przyprawiamy ziołami i dusimy przez około 10 minut. Gdy pomidory są miękkie, dodajemy rybę (można ją przed wszystkim zamarynować, albo pokropić cytryną, ale ja daje taką zwykłą) i dusimy, aż rybka będzie uduszona.
Smacznego!
Na zdjęciu wersja z dodanymi pieczarkami.
Można dodać 4 duże pieczarki przed dodaniem ryby.
Na zdjęciu wersja z dodanymi pieczarkami.
Można dodać 4 duże pieczarki przed dodaniem ryby.
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńChyba jeszcze nigdy nie miałem okazji jeść tak przygotowanej ryby i muszę przyznać, że jak najbardziej jest to fajne rozwiązanie. Jestem także przekonany, że doskonale sprawdza się przepis na grzanki z wędzonym łososiem https://mowisalmon.pl/przepisy/grzanki-z-chleba-razowego-z-wedzonym-lososiem-mowi-i-pasta-z-pistacji-z-trukawkami/ gdyż jest to prosty i szybki przepis.
OdpowiedzUsuń